Inspirerende films

Path to freedom. Een hoog productieve stadstuin waar een familie uit Pasadena USA niet alleen zichzelf kan voeden, maar ook de producten kan verkopen aan locale restaurants.

Trailer van de “Surviving Collapse – Designing your way to Abundance” is een verhaal over hoe Geoff Lawton permacultuur ontdekt en hoe hij zich voorbereid op een eventuele wereldwijde crisis. Survival gaat niet alleen over het hamsteren van voedsel, maar over hoe je een duurzaam en natuurlijke voedselbos bouwt. Geoff neemt je mee op een rondleiding over zijn terrein en hij legt hij de dingen uit die je nodig hebt. Low tech oplossingen creëren en bij overvloed samenwerkingsverbanden aangaan. http://www.geofflawton.net/crisis/?10004

Rebecca Hosking, boerendochter die documentaire-filmer werd, gaat in op het energiegebruik in de landbouw, dat in de komende jaren kritiek zal worden, zonder in paniek te vervallen. Aan de hand van voorbeelden in Engeland verkent ze de mogelijke perspectieven, zoals een milieuvriendelijke land- en tuinbouw die ons leven zou kunnen veranderen. Ze kiest ervoor om terug te keren naar de boerderij waar ze opgegroeid is en gaat die van haar vader overnemen. Maar HOE gaat ze boeren?

Een fraaie tour over het landgoed van Sepp Holzer – Aquaculture Synergy of Land and Water from cuntrol kuntoni on Vimeo.

Al meer dan 15 jaar is de cameraman en ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Het begon allemaal in 1995 toen Liu het Löss-plateau in China filmde. Hij zag hoe de lokale bevolking een gebied bijna zo groot als Nederland veranderde van een dorre, uitgeputte woestenij in een grote groene oase. Tegenlicht volgde Liu op zijn missie in Jordanië en laat aan de hand van Liu’s eigen filmmateriaal zien dat een groene toekomst wereldwijd mogelijk is. Volledige aflevering zie http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Groen-Goud.html

Meer films over Permaculture kijk op http://www.filmsforaction.org/watch_permaculture_videos/