Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Introductie tot permacultuur: leer je eigen tuin ontwerpen

Vierdaagse permacultuur cursus:
zaterdag 3 en 17 september, 1 en 29 oktober

Deze vierdaagse permacultuurcursus is een introductie tot permacultuur. De inhoud is gebaseerd op een samenvatting van de PDC (Permaculture Design Certificate) van Geoff Lawton.

Op dag 1 behandelen we een aanzienlijk deel van de theorie en we eindigen met een demonstratie over hoe je feitelijke informatie over jouw perceel op internet kunt vinden.
De tweede dag staat in het teken van het ontwerpproces. We bespreken de verschillende mogelijkheden die je hebt bij het ontwerpen en welke elementen je eventueel kunt integreren in je ontwerp.
Op de derde dag behandelen we meer theorie en bespreken we hoe je een beplantingsplan kunt maken. We zullen ook de tijd hebben om jouw individuele wensen te bespreken voor je tuin of perceel.
De vierde dag wordt een maand later gehouden, zodat je in de tussentijd aan de slag kunt gaan met het maken van je eigen ontwerp. We nemen dan alle tijd om gezamenlijk de gemaakte ontwerpen te bespreken. Op die manier krijgt iedereen voldoende aandacht voor zijn eigen ontwerp en hebben we de mogelijkheid om met elkaar en van elkaar te leren.

De cursus is zodanig opgezet dat de theorie praktisch wordt vertaald naar jouw situatie. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie. Tijdens elke cursusdag gaan we de tuin in van de Kaardebol. Hier zijn voldoende voorbeelden aanwezig zodat de theorie ook in de praktijk te observeren is.

De onderwerpen van dag 1 zijn:

 1. introductie;
 2. uitgangspunten bij het ontwerpen;
 3. ontwerpmethoden;
 4. patronen in de natuur;
 5. klimatologische factoren;
 6. bomen;
 7. voedselbos;
 8. verzamelen feitelijke informatie op internet (kadaster, satelliet, hoogte, grondwater, bodemclassificatie, historie en bestemmingsplannen).

De onderwerpen van dag 2 zijn:

 1. bodem;
 2. grondverzet;
 3. composteertechnieken;
 4. observatie;
 5. het opzetten van een ontwerp;
 6. conceptvorming en creativiteit;
 7. keuze van de onderdelen die je wilt verwerken en hoe je ze met elkaar kunt verbinden (voedselbos, vijver, dieren, moestuin, kas, infrastructuur, etc.);

De onderwerpen van dag 3 zijn:

 1. water en aquacultuur;
 2. de drie klimaten;
 3. beplantingsplan;
 4. planning en begroting;

De onderwerpen van dag 4 zijn:

 1. gezamenlijke bespreking van de gemaakte ontwerpen.

Doelgroep

Deze permacultuur cursus is bestemd voor mensen die iets meer willen weten over permacultuur en die het lef hebben om zelf het ontwerpproces aan te gaan voor hun kleine of grote tuin.

Programma

Vier zaterdagen, van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief koffie, thee en een heerlijke (vegetarische) lunch in ‘Genietcafé Emerpark’ dat zich in hetzelfde gebouw bevindt.

Permacultuur cursus Zutphen

Locatie

De cursus wordt in ‘De Kaardebol’ gehouden, het duurzaamheidscentrum van Zutphen. Parkeren is gratis. Met openbaar vervoer: vanaf station Zutphen gaat er elk half uur een bus richting Vorden (bus 80 of 84), uitstappen bij halte Dr. Bosstraat.

 Cursus Bor BorrenPermacultuur cursus

Deelnemers 

De maximale deelname is 10 personen.

Kosten

Jouw investering bedraagt 596,- euro, inclusief btw. Als je iemand meeneemt, waarmee je gezamenlijk een ontwerp wilt maken voor dezelfde tuin, dan krijgt de tweede deelnemer 25% korting! De korting wordt automatisch verrekend tijdens het betaalproces.

De prijs is inclusief:

 • het e-book ‘Introductie tot permacultuur’, je ontvangt het e-book direct als download na je betaling;
 • gedrukte versie ‘Introductie tot permacultuur’;
 • gedrukte versie Bomen-, struiken- en plantenlijst + toegang online database van 420+ soorten;
 • gedrukte versie ‘Composteertechnieken’;

Kaarten

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Kaarten zijn nog niet beschikbaar

Gegevens

Datum:
3 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€596,00

Organisator

Bor Borren Permacultuur
Telefoon:
06 27092650
E-mail:
bor@borren.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Kaardebol
Harenbergweg 1
Zutphen, 7204 KZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie