fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.
cursus permacultuur

Introductie tot permacultuur: leer je eigen tuin ontwerpen

Driedaagse workshop:
zaterdag 12 en 19 juni en 17 juli

Deze driedaagse workshop is een introductie tot permacultuur. De inhoud is gebaseerd op een samenvatting van de PDC (Permaculture Design Course) van Geoff Lawton.
Op dag 1 behandelen we een aanzienlijk deel van de theorie en we eindigen met een demonstratie over hoe je feitelijke informatie over jouw perceel op internet kunt vinden. 

De tweede dag staat in het teken van het ontwerpproces. We bespreken de verschillende mogelijkheden die je hebt bij het ontwerpen en welke elementen je eventueel kunt integreren in je ontwerp. We zullen ook de tijd hebben om jouw individuele wensen te bespreken voor jouw tuin of perceel. 

De derde dag wordt een maand later gehouden, zodat je in de tussentijd aan de slag kunt gaan met het maken van je eigen ontwerp. Op dag 3 behandelen we meer theorie en we nemen de tijd om gezamenlijk de gemaakte ontwerpen te bespreken. Op die manier krijgt iedereen voldoende aandacht voor zijn eigen ontwerp en hebben we de mogelijkheid om met elkaar en van elkaar te leren. 

De onderwerpen van dag 1 zijn:

 1. introductie;
 2. uitgangspunten bij het ontwerpen;
 3. ontwerpmethoden;
 4. patronen in de natuur;
 5. klimatologische factoren;
 6. bomen;
 7. water;
 8. bodem;
 9. verzamelen feitelijke informatie op internet (kadaster, satelliet, hoogte, grondwater, bodemclassificatie, historie).

De onderwerpen van dag 2 zijn:

 1. observatie (bodem, windvangers, water, omgeving, bomen en planten);
 2. het opzetten van een ontwerp (digitaal of op papier);
 3. conceptvorming en creativiteit;
 4. keuze van de onderdelen die je wilt verwerken en hoe je ze met elkaar kunt verbinden (voedselbos, vijver, dieren, moestuin, infrastructuur, etc.);
 5. beplantingsplan;
 6. planning en begroting;
 7. gezamenlijke bespreking van de tuinen en kavels van de deelnemers.

De onderwerpen van dag 3 zijn:

 1. grondverzet;
 2. de drie klimaten: de tropen, het droge klimaat en de koele vochtige tot koude klimaten;
 3. aquacultuur;
 4. gezamenlijke bespreking van de gemaakte ontwerpen.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor mensen die iets meer willen weten over permacultuur en die het lef hebben om zelf het ontwerpproces aan te gaan.

Programma

Drie zaterdagen, van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief koffie, thee en een heerlijke, biologische en vegetarische lunch in ‘Tessa’s Place Foodlounge‘.

Locatie

De workshop wordt in ‘De Kaardebol’ gehouden, het duurzaamheidscentrum van Zutphen. Parkeren is gratis. Met openbaar vervoer: vanaf station Zutphen gaat er elk half uur een bus richting Vorden (bus 80 of 84), uitstappen bij halte Dr. Bosstraat.

 

Deelnemers 

In verband met de coronamaatregelen is de maximale deelname beperkt tot 10 personen. De Kaardebol leeft de coronamaatregelen strikt na! 

Kosten

Jouw investering bedraagt 372,- euro, inclusief btw. Als je iemand meeneemt, waarmee je gezamenlijk een ontwerp wilt maken voor dezelfde tuin, dan krijgt de tweede deelnemer 25% korting! De korting wordt automatisch verrekend tijdens het betaalproces.

De prijs is inclusief het e-book ‘Introductie tot permacultuur’. Je ontvangt het e-book direct als download na je betaling.

Kaarten

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Kaarten zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
juni 2021
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€372,00

Organisator

Bor Borren Permacultuur
Telefoon:
06 27092650
E-mail:
bor@borren.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Kaardebol
Harenbergweg 1
Zutphen, 7204 KZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie