Online cursus permacultuur

Vooraanmelding: nu met 20% korting

Wil je meer leren over permacultuur? Of wil je een permacultuurontwerp van jouw tuin maken?

De cursus ‘Introductie tot permacultuur, leer je eigen tuin ontwerpen’ is binnenkort ook beschikbaar als een online e-learning systeem. In de online cursus permacultuur vertel ik je over de basis en ik leer je hoe je voor jouw tuin een permacultuurontwerp kan maken. Wil jij 20% korting op jouw eerste online cursus permacultuur? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in! Dit is nog geen aankoop of aanmelding. Ik zal je op de hoogte houden over wanneer de cursussen beschikbaar zullen zijn.  

De online cursus over permacultuur bestaat uit drie onderdelen:

 • Introductie tot permacultuur
  In deze cursus leer je de uitgangspunten van permacultuur kennen door middel van 11 video’s. De inhoud is gebaseerd op de ‘Permaculture Design Course’ (PDC) van Geoff Lawton.
  De onderwerpen zijn o.a. ontwerpmethoden, patronen in de natuur, klimatologische factoren, bomen, water, bodem, grondverzet en aquacultuur.

 • Leer je eigen tuin ontwerpen
  De tweede module van de online cursus permacultuur is meer op de praktijk gericht. Hierin leg ik je de stappen van het ontwerpproces uit en ik geef je een demonstratie over hoe je online veel informatie over jouw perceel kunt vinden.
  De onderwerpen zijn o.a.: observatie, verzamelen feitelijke informatie op internet, het opzetten van een ontwerp, conceptvorming en creativiteit, keuze van de onderdelen, beplantingsplan en planning en begroting.

 • Evaluatiebijeenkomst (optioneel, na de Coronacrisis)
  Wil je na deze twee modules nog meer leren? Dat kan bij de evaluatiebijeenkomst in Zutphen. Hier bespreken we samen in een kleine groep jouw ontwerp.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in en ontvang 20% korting op jouw eerste online cursus permacultuur! Wanneer je het formulier invult, houd ik je via de mail op de hoogte over wanneer de cursus beschikbaar zal zijn. Dit is geheel vrijblijvend en het is nog geen aanmelding of aankoop!