Purmerend Noord Holland

Bor Borren

Een opdrachtgever met een voor- en achtertuin van 350 m2 in Purmerend vroeg om een permacultuur design. Hun huis bevindt zich in een bestaande woonwijk met veel beschutting en aan het water. De huidige tuin, die voornamelijk uit coniferen bestaat, wordt voor een groot gedeelte leeggemaakt en wordt opnieuw ingericht met zoveel mogelijk eetbare bomen, struiken en kruidgewas.

Het ontwerp- en adviesrapport omvat:

  • Een voortuin met fruitbomen, leibomen, fruitstruiken en een haag van klimplanten
  • Een kruidentuin
  • Een moestuin
  • Een grasveld/speelterrein
  • Verhoogde border met mini vijver
  • Compostering

Over de samenwerking met Bor

Via internet en het zoekargument ‘permacultuur’ kwamen wij bij Bor Borren terecht. We hebben hem uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan over het herinrichten van onze tuin. Bor had op basis van een online link van ons huis al huiswerk gedaan over de ligging, omvang en grondstructuur. Tijdens ons gesprek heeft hij ruim de tijd genomen om onze wensenlijst te bespreken en door de tuin heen te lopen. Zijn adviezen zijn goud waard. De uitkomst, oftewel het ontwerp, was een grote en positieve verrassing en we zijn er heel enthousiast over. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om het ontwerp aan ons uit te leggen. Bor heeft duidelijk enorm veel verstand van permacultuur en zijn passie voor composteren was een welkome aanvulling daarvoor. Daarnaast is Bor een aangenaam persoon om mee te werken en we blijven met hem in contact over de voortgang van de aanleg van de tuin.

Design opgeleverd: januari 2019
Uitvoering: in juli 2019 is de voortuin leeggemaakt, zijn de coniferen verwijderd, is er hekwerk geplaatst voor klimplanten en is de bodem ingezaaid met groenbemesters.

Foto’s van het project

Contact

Wilt u ook een permacultuur ontwerp?
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Terug naar overzicht projecten